Calitatea Veka

Calitatea unui produs reflecta totodată standardele unei intregi companii. Toate procesele interne VEKA AG ce privesc etapele de productie, activitatile de logistica sau administrative sunt certificate din perspectiva managementului calitatii in conformitate cu standardul DIN ISO 9001:2000.

Mai mult, calitatea materialelor folosite in cadrul proceselor de productie a profilelor, durata de viata a ferestrelor precum si intretinerea facila sunt aspecte testate si certificate dupa cele mai exigente standarde germane de calitate RAL – GZ 716/1, atat in cazul profilelor albe, cat si in cazul profilelor laminate.

Un intreg set de norme de asigurare a calitatii sunt aplicate de VEKA inca din fazele incipiente ale dezvoltarii unui produs, continuand in ciclul de productie si apoi in depozitare si transport.

In plus, VEKA acorda o atentie sporita asupra protectiei mediului inconjurator, atat in cadrul proceselor interne de productie si depozitare, cat si, in final, pe durata exploatarii tamplariei si reciclarea acesteia, asigurand astfel un circuit inchis al materialelor componente. Activitatea de reciclare prin intermediul diviziei VEKA Umwelttechnik este certificata TÜV si, impreuna cu toate celelalte activitati de cercetare, productie si transport, asigura sistemelor si produselor VEKA o amprenta redusa de CO2.

Bazandu-ne pe toate aceste aspecte suntem intr-o continua evaluare a intregii activitati de productie din toate sectoarele companiei. Mai mult decat atat, promisiunea calitatii este sporita de teste independente certificate de entitati internationale de renume, precum Ift Rosenheim. In cadrul acestor teste analizam periodic structura si rezistenta tamplariei realizata din profile VEKA, gradul ei de etanseitate, coeficientii de izolare termica si fonica, rezistenta la factorii atmosferici etc.

De asemenea, consecventa misiunii de a produce profile de calitate superioara, VEKA respecta in mod exclusiv cele mai riguroase citerii specifice standardului european SR EN 12608, clasa superioara de calitate – clasa A, asigurandu-se astfel o grosime a peretilor exterior ai profilelor de 3,00 mm (±0,2 mm).

VEKA este Das Qualitätsprofil.


Calitatea Clasei A

VEKA inseamna calitate prin toate activitatile pe care le intreprinde. Incepand cu testarea materiei prime si a produsului in diverse stadii ale procesului de fabricatie, continuind cu indicatorii stricti de calitate sub care sunt prestate serviciile catre client si activitatile de logistica.

Calitatea unei ferestre se bazeaza pe stabilitatea profilului. Proportional cu aceasta, creste rezistenta la colturi si efectul antiefractie este mai sigur (datorita stabilitatii elementelor de feronerie), iar rezistenta in exploatare este garantata pentru o perioada indelungata de timp.

Ferestrele si usile din profile VEKA sunt recunoscute pentru rezistenta deosebita datorata, in primul rand, faptului ca grosimea peretelui exterior de 3,0 mm (±0,2mm) respecta cu rigoare norma europeana pentru usi si ferestre (EN 12608) in clasa superioara de calitate: clasa A.

Datorita constructiei mai robuste si a PVC-ului mai dur, tamplaria termoizolanta realizata din profile de clasa A se remarca totodata printr-o durata de viata mai mare fata de clasicul termopan.

Profilul este coloana vertebrala a unei ferestre, trebuind sa sustina atat greutatea pachetului de sticla, cat si fixarea feroneriei. Astfel, datorita celor 3 mm de grosime a peretilor exteriori ai profilului, in conditii de folosire normala, tamplaria de clasa A poate avea o durata de viata estimata la peste 50 de ani.

Un plus de valoare pentru arhitecti, constructori si, nu in ultimul rand, beneficiari finali, il reprezinta rezistenta profilelor colorate la curbare.


Veka Softline 82

termopane bucuresti pret

SOFTLINE 82 este un sistem necoplanar cu adancimea profilului de 82 mm, trei garnituri de etansare si o geometrie interna impartita in 7 camere de izolare in toc si 6 camere in cercevea. Sistemul SOFTLINE 82 are un design elegant cu muchii usor rotunjite.

Cu sistemul SOFTLINE 82 se pot realiza toate tipurile de ferestre, inclusiv culisante in plan paralel. Sistemul este complet si contine toata gama de profile auxiliare.

Din punct de vedere static, pot fi realizate in conditii de garantie ferestre oscilobatante intr-un singur canat cu o suprafata maxima de 2,25 m2 (cercevea: Lmax = 1,4 ml; Hmax = 2,4 ml) pentru ferestrele albe si cu o suprafata maxima de 2 m2 (cercevea: Lmax = 1,3 ml si Hmax = 2,4ml) pentru ferestrele color.

Coeficientul remarcabil de izolare termica, de pana la Uw = 0,67 W/m2K, poate fi obtinut in functie de tipul de vitraj termoizolant folosit. Astfel, sistemul SOFTLINE 82 indeplineste standardul de eficienta implicit caselor pasive.

Grosimea peretilor exteriori de 3 mm respecta cu strictete prevederile celui mai ridicat standard de calitate RAL “Clasa A” si corespunde normativului european SR EN 12608 – clasa A. Rigidizarile din otel zincat de minim 1,5 mm asigura ferestrei stabilitate si functionare indelungata. Datorita configuratiei faltului sunt posibile vitrari de la 24 mm la 52 mm, in functie de bagheta utilizata.

Sistemul SOFTLINE 82 este disponibil in aproape 50 folieri in culori RAL, in imitatii de lemn sau in folieri metalice termorefractare, pe ambele fete, numai in exterior sau numai in interior. De asemenea, sistemul permite placari cu aluminiu.


Veka Softline 70AD

termopane bucuresti pret
SOFTLINE 70AD este un sistem disponibil atat in varianta necoplanara, cat si in varianta semicoplanara, avand adancimea profilului de 70mm, doua garnituri de etansare si o geometrie interna impartita in 5 camere de izolare. Sistemul SOFTLINE 70AD are un design clasic, cu muchiile usor rotunjite.
Cu sistemul SOFTLINE 70AD se pot realiza toate tipurile de ferestre cu deschidere interioara, inclusiv culisante in plan paralel. Mai mult, SOFTLINE 70AD permite realizarea de ferestre cu deschidere exterioara.Sistemul SOFTLINE 70AD este intercompatibil cu sistemul SWINGLINE, in toc, cercevea, montant si bagheta. Sunt disponibile toate profilele auxiliare in sistem complet.

Din punct de vedere static, se pot realiza in conditii de garantie ferestre oscilobatante intr-un singur canat cu o suprafata maxima de 2,25 m2 (cercevea: Lmax = 1,4 ml; Hmax = 2,5 ml) pentru ferestrele albe si cu o suprafata maxima de 2 m2 (cercevea: Lmax = 1,3 ml si Hmax = 2,5 ml) pentru ferestrele color.

Valorile optime ale izolarii termice, de pana la Uw de 1,0 W/m2K, se pot obtine in functie de tipul de vitraj termoizolant folosit.

Grosimea peretilor exteriori de 3 mm respecta cu strictete prevederile celui mai ridicat standard de calitate RAL “Clasa A” si corespunde normativului european SR EN 12608 – clasa A.

Rigidizarile din otel zincat de minim 1,5 mm asigura ferestrei stabilitate si functionare indelungata. Datorita configuratiei faltului sunt posibile vitrari de la 6 mm la 42 mm (in functie de bagheta utilizata), atat pentru ramele fixe cat si pentru cele mobile.

Sistemul SOFTLINE 70AD este disponibil in aproape 50 folieri in culori RAL, in imitatii de lemn sau in folieri metalice termorefractare, pe ambele fete, numai in exterior sau numai in interior. De asemenea, sistemul permite placari cu aluminiu.